Informatie

Henke in beeld

Henke Kamstra, Beeldhouwster – “Lang geleden tijdens een aquarelcursus in Toscane dacht ik ‘ooit ga ik beeldhouwen’. Pas 11 jaar later was het zover; bij Blue et Vert in Frankrijk, heb ik mijn eerste beeldhouwervaringen opgedaan en ik vond het fantástisch! Het gereedschap leren hanteren en datgene weghakken wat tot de vorm leidt die je voor ogen hebt is af en toe een worsteling, maar resultaat maakte mij heel blij. 


Sindsdien volg ik cursussen en ben ik op beeldhouwvakanties geweest. Ik ben nu ook enthousiast geworden voor keramiek. In 2011 heb ik nog de Beeldhouwopleiding gedaan waardoor ik mijn kennis en vaardigheden verder heb kunnen uitdiepen.

In mijn beelden (marmer, albast, speksteen en hout), keramiek en schilderwerk komt mijn smaak voor klassieke schoonheid en mijn eigen kwetsbaarheid tot uiting.”
Henke Kampstra woont aan de Korreweg en doet mee met de raamexposities 2021 (te zien tot en met 2 maart) tijdens het Korrezon festival.