Informatie

Dirk

“Toen ik kwam wonen in de Indische Buurt van de Korrewegwijk kende ik hier niemand. En dat bleef een aantal jaar zo, afgezien van mijn directe buren in het portiek waar ik woon.

Totdat ik in contact kwam met Kris van GoeieBuurt. Sindsdien ben ik als vrijwilliger werkzaam in de werkgroep Korremarkt en bestier ik samen met 3 anderen de Buurtkraam, waar wijkbewoners producten en diensten kunnen aanbieden. Ook sta ik zelf regelmatig in de Buurtkraam met 2e hands LP’s en CD’s uit mijn verzameling.  

Via GoeieBuurt kwam ik ook in contact met diverse wijkbewoners die hulp zochten bij het gebruik van PC, laptop en internet. 
Dat heeft ertoe geleid dat ik nu een soort van sociale- en digitale mantelzorger ben geworden van 2 lieve mensen in de wijk die bijzondere problemen hebben. 
Zij wonen beide zelfstandig in een gezamenlijk  appartement. Twee keer per week ga ik bij ze langs voor hulp op de digitale snelweg en sociaal contact, alsmede andere voorkomende zaken. Beiden krijgen wel medische hulp en ondersteuning van de gemeente, maar ze hebben geen familie of kinderen en zitten daardoor in een sociaal isolement.  

Als ik nu door de wijk loop of fiets, word ik regelmatig begroet door deze en gene. Sommigen ken ik vanuit mijn activiteiten voor GoeieBuurt, anderen alleen van gezicht en weer anderen niet, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik inmiddels kennelijk zelf een bekend gezicht ben geworden. Ook de imam, op zijn dagelijkse tocht naar de moskee door de Floresstraat, groet mij en ik hem.”