Over ons

Coöperatie GoeieBuurt

GoeieBuurt is een coöperatie die ontstaan is uit een bevlogen groep bewoners. Het is opgezet om de talenten uit onze eigen wijk te ontdekken en te willen benutten! Om op deze manier meer zelfstandig te worden als bewoners in onze eigen omgeving. Wij zijn immers de hoofdrolspelers in onze eigen buurt en we vinden het belangrijk dat we mee kunnen beslissen over onze wijk. Verborgen talenten van bewoners zijn bovendien energiebronnen waarmee we de wijk kunnen ontwikkelen. Zowel op het gebied van werk, inkomen, groen, openbare ruimte en leefomgeving. We betrekken buren bij wat er in de wijk gebeurt. Wij doen het met elkaar!

GoeieBuurt richt zich op het organiseren en ondersteunen van activiteiten, opzetten van projecten voor bewoners, het verbinden van buren en het creëren van een gemeenschap met als doel om samen de buurt nog mooier, leuker en aantrekkelijker te maken. 

Zoals je onderaan de pagina ziet, zijn al veel buren betrokken bij GoeieBuurt en dit zijn nog lang niet alle betrokken bewoners. We helpen elkaar met klusjes, gaan langs de deuren, organiseren kookavonden, komen langs voor een praatje, verduurzamen de wijk en helpen buren met het realiseren van hun ideeën.

Wil je meedoen?

Heb je een leuk initiatief voor de wijk? Zou je een buur willen helpen? Heb je behoefte aan contact met je buren? Wil je een activiteit beginnen in de wijk en zoek je ondersteuning? Wil je met je product of dienst eens op de Korremarkt staan in dè buurtkraam? Vind je het leuk om eens mee te eten of te koken? Of denk je graag mee over de verduurzaming van de omgeving?

Met alle bovenstaande en vele andere vragen, kan je bij ons terecht. Want als buur kan je op heel veel verschillende manieren meedoen. We zijn een open organisatie waar elke buur telt en mee kan doen. We hopen je snel te mogen ontmoeten!

Kijk voor meer informatie bij Doe Mee 

Sarah

Kris

Piet

Ronald

Elias

Lotte

Annemarie

Jenny

Melissa