Informatie

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook iets organiseren voor jouw straat of plein, laat het ons weten!
Neem contact met ons op via www.goeiebuurt.nl. Zo maken we samen de buurt nog levendiger, groener en hechter!

StraatBabbel aan de Cortinghlaan

Een opkomst die de verwachtingen overtrof. Een straat vol blije gezichten, de geur van verse plantjes en eigengemaakte soep. Dit is een treffende samenvatting van de straatbabbel op 11 oktober die in het teken stond van groen, gemeenschap en vrolijkheid.

GoeieBuurt sluit het lopen in een straat altijd op een passende wijze af samen met de bewoners. Op woensdag 11 oktober was het de beurt aan de Cortinghlaan. Gezamenlijk was ervoor gekozen om de boomtuintjes in het speeltuintje op te leuken en samen te genieten van zelfgemaakte hapjes en gerechten.

Het begon eigenlijk een dag eerder met de gemeente die de vijf tuintjes had gereedgemaakt. Vandaag was het tijd om ze te vullen met de mooie plantjes die vroeg in de middag werden geleverd.

Een tent en een aantal biertafels werden netjes bezorgd, die gezamenlijk werden opgezet en versierd met vrolijke vlaggetjes. Nieuwsgierige kinderen kwamen meteen een kijkje nemen. Annemarie van GoeieBuurt en Leanna van Mooie Wijken hadden hun kraampje voor de kindermiddag inmiddels klaargezet dus de kinderen konden aan de slag om hun dromen op papier te zetten.

Angelique van BSV De Hoogte maakte ons blij met een trolley vol kannen koffie en thee. Ondertussen sloten meer bewoners zich aan bij het gezelschap. Enkele vertegenwoordigers van Stadsbeheer en gemeente kwamen langs, evenals enkele jongerenwerkers van WIJ De Hoogte, die met de bewoners in gesprek konden gaan.

Ondanks het grijze weer was de sfeer meteen goed. Er klonk vrolijke salsamuziek en een aantal buren had heerlijke hapjes bereid. Op een bepaald moment werd er gestart met het planten van de plantjes in de boomtuintjes. Vooral de kinderen deden enthousiast mee. Binnen een half uur stonden de plantjes stevig in de grond. Jenny van GoeieBuurt ging in gesprek met bewoners om de wensen voor meer groen in de straat te inventariseren. Ondertussen werd dit buurtfeest vastgelegd door onze Goeiecameraman. Hij kreeg daarbij hulp van Sarah, onze Goeiebuurtvlogster. Enkele bewoners zijn geïnterviewd om hun ervaringen te delen. Iedereen was positief over het evenement en we hopen dat we dit in de toekomst vaker kunnen organiseren.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit verhaal en wil je ook iets organiseren voor jouw straat of plein, laat het ons weten! We moedigen iedereen aan om samen iets moois te creëren. Neem contact met ons op via www.goeiebuurt.nl. Zo maken we samen de buurt nog levendiger, groener en hechter!

Gemaakt door Sarah en Laurens, de bevlogen GoeieBuurtvloggers!