Informatie

Goeiematch Jenny en Louis

GoeieBuurt brengt buurtbewoners met elkaar in contact. Dit heeft al tot vele mooie en succesvolle matches geleid en die delen we graag met jullie!

Voor dit artikel blikken we terug op de videowedstrijd voor jongeren vorige maand in het Floreshuis. De organisatie was onder andere in handen van twee wijkbewoners, Jenny en Louis. Louis studeert Bedrijfseconomie en woont in De Hoogte. In zijn vrije tijd maakt hij beats en maakt deel uit van ‘IIoeuvre’ een creatief jongerencollectief. Jenny werkt bij GoeieBuurt en woont in de Korrewegwijk. Jenny: “Toen ik net begon bij GoeieBuurt was ik al bezig met het ontwikkelen van een jongerenproject in de wijk.” Uiteindelijk werd dat de videowedstrijd voor jongeren tussen de 13 en 19 jaar. De inzet: een filmpje maken over hun eigen wijk. De beloning: een geldprijs van 100 euro en eeuwige roem.

Louis ontwierp de poster en flyer. Van de prijsuitreiking in het Floreshuis maakte hij een aftermovie. Het was een leuk en uitdagend project zegt hij. “Je komt met verschillende mensen in contact. Dat is tof en leerzaam en het vergroot mijn netwerk.” Er waren in totaal 15 inzendingen. Dat lijkt weinig maar volgens Louis willen jongeren liever filmpjes consumeren dan zelf produceren. “En daarnaast kan gebrek aan zelfvertrouwen op die leeftijd enorm in de weg staan.”

Zowel Jenny als Louis koesteren eenzelfde wens voor de wijk: een plek voor jongeren waar zij op een veilige manier creatief kunnen zijn. Zoals Studio T in Selwerd. (Studio T is een samenwerking tussen WIJ Groningen, Bslim, Sunny Selwerd, Noordstaat en VRIJDAG in de Buurt. red.)

Dit artikel verschijnt ook in de Korrespondent van april 2024