Informatie

GoeieBuurt brengt buurtbewoners met elkaar in contact. Door de gesprekken die wij voeren brengen we de behoeftes en de wensen van de bewoners in kaart.
Dit heeft al tot vele mooie en succesvolle matches geleid en die delen we graag met jullie!
Wil jij ook met ons in gesprek neem dan contact met ons op!

GoeieMatch…met Nick en de Buurtband

GoeieBuurt brengt buurtbewoners met elkaar in contact. Door de gesprekken die wij voeren brengen we de behoeftes en de wensen van de bewoners in kaart. Dit heeft al tot vele mooie en succesvolle matches geleid en die delen we graag met jullie!

Sinds een aantal weken heeft de Buurtband versterking gekregen van gitarist Nick Blom. De Buurtband was al een tijdje op zoek naar een gitarist dus met de komst van Nick Blom is de band compleet. We stellen hem graag voor.

Waar was je mee bezig en wat ga je vandaag doen? 

Ik ben vandaag nog niet de deur uit geweest maar na dit interview heb ik een vergadering met de werkgroep Wonen. Om het grofvuilprobleem  tegen te gaan willen we een afvalgids voor de wijk maken.

Waar ben je opgegroeid als kind?

Ik ben geboren in Den- Haag en op mijn zevende verhuisd naar Lopik. Nieuwegein en IJsselstein volgden daarna. Maar sinds 1995 woon ik in Groningen. Bijna dertig jaar. Eerst in Beijum en sinds 2005 in de Korrewegwijk. Met veel plezier!

Waarvoor ben je het meest dankbaar in je leven?

Voor mijn gezondheid en voor de liefde.

Waar word je blij van?

Van warm weer en muziek maken! Naast de Buurtband speel ik ook in een gitaar-, ukelele- en banjo- ensemble. Ik speel Djembé bij Pape Seck, dat is ook te gek. En ik hou erg van wandelen. We zijn in Zwitserland op vakantie geweest en vanuit ons hotel maakte ik en mijn vrouw steeds lange wandelingen.

Hoe ben je met GoeieBuurt en de Buurtband in contact gekomen?

GoeieBuurt kwam afgelopen zomer aan de deur, nadat ik hun flyer in de bus had ontvangen waarin hun komst werd aangekondigd. We hadden een leuk gesprek waarin ik vertelde dat ik graag muziek maak en op zoek was naar een gitaarmaatje. GoeieBuurt stelde voor om langs te gaan bij de Buurtband die elke dinsdagavond oefenen in BSV De Hoogte. Ik ben langsgegaan en dat klikte heel goed. Het is een leuke groep mensen. Ik hou van de muziek die we spelen. Er hangt een ongedwongen sfeer omdat iedereen die iets met muziek heeft welkom is.

Wat spelen jullie?

Van alles; Latin, sixties, rock, jazz en pop. We oefenen nu ‘Clandestino’ van Manu Chao en ‘I feel the earth move’ van Carole King. En volgende week staat ‘Heart of Gold’ van Neil Young op het programma.

Wat wens je voor onze wijk (droom)? 

Meer voedseltuintjes en eetbare planten in de wijk. Dat is vrij eenvoudig te regelen. Tien jaar geleden heb ik dat met de buren ook gedaan. We hebben een plan opgesteld en geïnventariseerd wie mee wilde doen en daarna volgde overleg met de gemeente. Negen appelboompjes en een dubbel aantal bessenstruiken zijn toen geleverd. Het onderhoud doen we zelf en dat gaat goed. Dan wiedt die wat onkruid en een andere buurman komt wat snoeien, heel spontaan eigenlijk.

Ik ben hovenier en voorzitter van tuinvereniging het Noorden. Je kan mij altijd benaderen voor advies. Ik vind het belangrijk om als bewoner zelf initiatief te nemen. Ik heb op een gegeven moment een stukje gras van 75 bij 200 cm. weggehaald en bloemen in gezaaid. Dat kwam op en zag er leuk uit. Vervolgens zie je dat andere bewoners dit ook gaan doen op hun eigen stukje grasveld. Dat geeft een heel vrolijk beeld aan een straat. Ik vind dat dat veel meer mag gebeuren!