Informatie

In gesprek met wijkbewoners. Hier delen we mooie leuke gesprekken met wijkbewoners.

Heb jij een mooi, ontroerend, bijzonder verhaal en wil je dat graag vertellen? Stuur ons een berichtje dan hebben we contact en wie weet staat jouw verhaal hier binnenkort ook op de website.

Piet van Gogh: actieve wijkbewoner

1: Waar ben je net vandaan gekomen en waar was je mee bezig? 

Ik kom net van mijn werk bij GoeieBuurt. Een collega en ik hebben weer bij mensen aangebeld om te vragen hoe het met ze gaat en hoe we onze wijk mooier, leuker en leefbaarder kunnen maken. Straataanpak-project ‘U & de Buurt

2: Wat heb je jezelf vandaag voorgenomen om te doen? Wat heb je al gedaan en wat niet?

Ik ben vandaag met de voorstelling ‘Midzomernachtdroom‘ (vervolgproject van de Wijk de Wereld) bezig. Er moeten nog dingen geregeld worden voor het repeteren vanavond… iets met kostuums, er moet een hond geknutseld worden en er moeten flyers en posters worden rondgebracht. 

3: Waar ben je opgegroeid als kind?

In Den Haag in een flatgebouw op 3 hoog. Als ik kwaad word (wat zo goed als nooit gebeurd), ga ik dat in het Haags doen, dat bekt zo lekker. 

Toen ik acht jaar oud was verhuisde ik met mijn familie naar een dorpje in Friesland vlak bij Leeuwarden. Daar hielpen de kinderen de boeren met allerlei klusjes. We moesten de koeien van de wei halen, er helemaal heenlopen om ze te lokken. Later kwam ik erachter, dat de koeien vanzelf kwamen als de boer ze riep… Ik herinner me nog de schuur met de balen hooi en stro. 

4: Wat wens je voor onze wijk (droom)? 

Ik zou een wijk willen met een dorps karakter waar iedereen op elkaar let, ongeacht waar je vandaan komt of hoe je je geld verdient. Aan de andere kant is het heel dubbel want, als ik iedereen zou kennen, zou ik stapelgek worden. 

Ik wens veel ruimte voor initiatieven van bewoners. Zoiets als de Paradijsvogeltuin in de Oosterparkwijk. Van die grote ruimtes waar creativiteit zijn gang kan gaan. 

5: Wat voor superkrachten zou je graag willen hebben? En waarom?

Superkracht – weet ik niet zo goed- Maar ik denk meteen aan gierzwaluwen. Ze zijn eigenlijk altijd aan het vliegen, behalve als ze broeden… ze vliegen dus ook als ze slapen. Ik zou graag de beleving van een gierzwaluw of überhaupt een vogel willen ervaren. Ik vind dat mensen sowieso superkrachten hebben. Maar mensen merken dat niet vaak. Als mensen hun eigen kwaliteiten herkennen en doen wat ze leuk vinden en kunnen, dan komen de superkrachten tevoorschijn. 

6: Wat wil je in je leven nog gedaan hebben (in deze wijk)?

Ik wil graag met mijn vriendin nog veel reizen. Naar IJsland, Australië, Indonesië en de Himalaya.

7: Wat is het meest gênante wat je ooit is gebeurd in je leven?

Dat was in Annen. Ik werd ’s nachts wakker omdat ik twee poezen hoorde ruziën, heel hard miauwen. Ik ging mijn bed uit en probeerde ze weg te jagen. Dat lukte niet dus gooide ik steentjes naar ze toe. Helaas was ik vergeten dat ik die dag een bewegingsmelder had aangebracht. Opeens flitste het licht op… een dikke bouwlamp zette mij vol in de schijnwerper: naakt. 

8: Wie is je grootste voorbeeld? 

Ik heb niet echt een persoon als voorbeeld. Het zijn meer eigenschappen die ik als voorbeeld heb. 

9: Waarvoor ben je het meest dankbaar in je leven?

Voor mijn kinderen. 

10: Wat maakt onze wijk in jouw ogen bijzonder (positief/negatief)?

Bijzonder aan onze wijk is de verscheidenheid van mensen. Hier wonen zo veel verschillende soorten mensen. Dat maakt onze wijk zo boeiend en leuk.

Edanz, 16 Juni 2023