Informatie

U en de buurt

‘GoeieBuurt komt naar je toe! We bellen aan bij onze buren’

Wij zijn een groep medebewoners werkzaam bij GoeieBuurt en benieuwd naar wat er in de buurt leeft en wie er woont.

Hoe woon je in jouw buurt, straat of huis? 

Voel je je hier thuis?

Heb je ideeën voor jezelf of misschien voor de buurt? 

Woon je hier over 5 jaar nog of ben je dan verhuisd? 

Heb je ergens ondersteuning bij nodig of wil jij misschien je buren eens helpen? 

Door langs de deuren gaan verbinden we de wijk en de mensen die er wonen. Dit doen we op allerlei manieren. Van het ophalen van een hulpvraag tot een mooi gesprek, van leuke ideeën voor in de straat tot iets waar je al langer mee rondloop maar niet weet hoe je het moet aanpakken. 

Tijdens de gesprekken ontstaan allerlei mooie verbindingen. Als lopers weten we veel van de wijk, wat er speelt en wat er mogelijk is. Ook hebben we goed contact met wijkorganisaties en de gemeente zodat als er wat nodig is, we ook hun kunnen vragen. We luisteren naar verhalen, zowel persoonlijk als over de buurt. Zo nodig helpen we verder of komen we later terug voor een kop koffie. 

Twee buurman die graag Engels wilde leren maar elkaar nog niet kende. Eén-plus-één is twee! Een bewoner die alleen thuis zat maar nu actief in de wijk is. Een buur die prachtige stripts tekent en nu en vaste rubriek in de wijkkrant heeft. Allemaal verbindingen die zijn gelegd door gewoon bij buren aan te bellen. 

Dit is onze kracht. Doordat we de verhalen van mensen horen weten we wat er speelt en leggen we nieuwe verbindingen. Zo nodig helpen we verder met een idee en (hulp) vragen. Wij geloven dat dit de manier is om als bewoners onze wijk nog mooier, leuker en beter te maken.  

Wie weet staan we binnenkort wel bij jou voor de deur! Je herkent ons aan onze groene truien en als het niet zulk lekker weer is regenjassen met GoeieBuurt erop. 

Wil je al eerder met ons in gesprek? Je kunt ons bereiken via het contactformulier of bellen met 06 198 48 706. En anders kom je gewoon een keertje langs bij het GoeieBuurtcafé in het Floreshuis, Floresplein 19 op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.